06 70 246 4000 h47@h47.hu

Sopron, Hosszú utca

Az ingatlan bemutatása

A társasház a város egyik közkedvelt lakóparkjának déli oldalán helyezkedik el. A telek hátsó részén egy tájvédelmi erdősáv húzódik. A telek panorámás, csendes, nyugodt zsákutcában, családi házas övezetben van, amihez gyalogosan is csak 5 percre van az Alfapark bevásárló központ.

Mivel az elkerülő út mellett van a társasház, a város bármely pontja könnyen elérhető, illetve aki Ausztriában dolgozik pillanatok alatt átér a határon.

A telek adottságait kihasználva, 2 db alaprajzilag és funkcionálisan azonos, többlakásos lakóépületet terveztünk, melynek földszinti és emeleti egysége, színt eltolással, további lakó egységre osztottak.

A földszinti lakásokhoz kert, az emeleti lakásokhoz nagyméretű terasz tartozik. Épületenként 2-2 db 20 nm-es önálló garázs, és egy közösségi tároló, illetve egy gépészeti helyiség kerül kialakításra.

Az udvaron további 8 db gépkocsi beálló kerül elhelyezésre. Kaputelefon beléptető kártyával, illetve kóddal, vagy kulccsal lehet az épületbe bejutni. A térvilágítást mozgásérzékelős lámpákkal, a lépcsőházi világítást ledes lámpákkal szereljük fel.

Az épületek alapozása monolit beton sávalap. A függőleges teherhordó szerkezetek 30cm vastag LeierTherm N-F falazóblokk, a lakáselválasztó falak LeierTherm AKU 30 cm vastag hanggátló falazatból készül. Födémek monolit vasbeton szerkezetből, szükséges gépészeti áttörésekkel, nyílások felett előre gyártott rendszer áthidalókkal készülnek.

A tetőfedés hagyományos ácsszerkezet, ellenlécezéssel, teljes felülete deszkázott, állókorcos fémlemez fedéssel készül.

A lakások belső kialakításánál nagy figyelmet fordítottunk, hogy könnyen bútorozhatóak legyenek, és minél több beépített szekrényt lehessen beépíteni.

A földig érő német kömmerling gyártmányú nyílászárók 3 rétegű (0,7 K értékű) üvegezéssel készülnek.

A homlokzati felületképzés üvegszövet erősítésű dryvit vakolat fehér színben, 12 cm-es hőszigeteléssel.

Az épületgépészet: lakásonként egy hideg víz mellékmérő kerül elhelyezésre. A meleg víz termelés lépcsőházanként közös indirekt fűtésű meleg víz tároló látja el, a fogyasztást lakóegységenkénti meleg víz mérő végzi.

A padló fűtéshez szükséges meleg vizet a kondenzációs gázkazán biztosítja.

A vizes berendezések: akril kád, kerámia mosdó, falba épített süllyesztett WC-tartály, csésze, nyomólappal. Egykaros kerámiabetétes keverő csaptelepek.

Összefoglalva az épület jól meg tervezett, kiviteli tervekkel rendelkezik, jó minőségű anyagokból készül, 12 cm-es szigeteléssel.